De ouders zijn onze educatieve partners. Wij zien het als onze belangrijkste taak om kinderen een goede basis mee te geven voor hun toekomst in deze maatschappij. Dit willen we bereiken in nauwe samenwerking met ouders en de leerlingen. Het team van de Horizon is zich bewust van de gezamenlijke verantwoordelijkheid van ouders en school voor het opgroeien van het kind. Dit geven wij vorm door aandacht voor elkaar te hebben en op een positieve manier waardering te tonen. Daarbij treden we elkaar met respect en vertrouwen tegemoet en blijven steeds met elkaar in gesprek. Als team vervullen we daarbij een voorbeeldfunctie.
Wij vinden het heel belangrijk dat ouders en school op één lijn zitten en dat ouders bij het onderwijs van hun kinderen zijn betrokken. We proberen er samen met u als ouders voor te zorgen dat de kinderen met plezier naar school gaan en de talenten bij de verschillende vakken eruit te halen. De Horizon is actief bezig met het versterken van dit educatieve partnerschap en het stimuleren van onderwijsondersteunend gedrag van ouders.
Daarom willen we graag met u in gesprek zijn en blijven. Schroom daarom niet om vragen te stellen of om even iets te vertellen. Dit kan altijd vlak voordat de school begint, maar het liefst ’s middags wanneer u uw kind weer komt ophalen. Verwacht u dat het gesprek iets langer zal duren, maakt u dan even een afspraak. In de onderlinge communicatie kiezen we bewust voor openheid en eerlijkheid. Via de Parro app zullen wij u meer informeren over activiteiten en onderwijs. Via het ouderportaal van Parnassys wordt u op de hoogte gehouden van alle methode en Cito resultaten op het moment dat deze nagekeken zijn.
Van de ouders van onze leerlingen horen wij dat ze over het algemeen erg tevreden zijn over de goede samenwerking en contacten tussen de ouders en het team. De ouders zijn positief over de school. Deze informatie krijgen we onder andere via:
• Het kwaliteitsonderzoek dat we om de 2 jaar onder de ouders afnemen.
• De ouderraad
• De medezeggenschapsraad
• De gesprekken tussen ouders en directie en ouders en teamleden.
• We staan hierbij open voor feedback, suggesties en meningen en proberen dit ook te realiseren, wanneer dit een verbetering oplevert.

Medezeggenschapsraad
De inspraak van de bij de school betrokken personeelsleden en ouders is geregeld in de ‘Wet op de medezeggenschapsraden’. De bevoegdheden van de MR zijn vastgelegd in het Reglement Medezeggenschap Basisonderwijs. De MR adviseert en controleert het beleid van de RVKO wanneer het betrekking heeft op onze school. Het gaat over het instemmen met leermethodes, toetsing van het personeelsbeleid, behandeling van klachten en de vertegenwoordiging van ouders en personeel richting het bestuur. We verwachten dat de rol van de MR in de toekomst steeds belangrijker zal worden. Wilt u iets aan de orde stellen, mailt u de MR dan via: mr@de-horizon.net
Onze medezeggenschapsraad bestaat uit drie ouders en drie teamleden. Zij zijn door respectievelijk de ouders en het team gekozen. De directeur woont de vergaderingen als adviseur bij.

Ouderraad
De OR heeft onder andere als taak: het bevorderen van contacten tussen ouders, leerlingen en team, het organiseren en ondersteunen van activiteiten en het beheren van de ouderbijdragen. Bij de OR-vergadering is de eventmanager en de adjunct-directeur aanwezig. De OR heeft een signalerende functie en tijdens de vergadering kunnen vragen van ouders aan de orde komen. De activiteiten, die de OR organiseert, zijn bijvoorbeeld de feesten (Sinterklaas en Kerst), het schoolreisje, et cetera. De OR-leden doen niet zelf al het werk, maar kunnen werkgroepen formeren, waaraan andere ouders kunnen deelnemen.

De ouderbijdrage
De vrijwillige ouderbijdrage voor het schooljaar 2024/2025 is € 67,50. Wij vragen u deze vrijwillige bijdrage voor extra activiteiten zoals, een cadeautje met Sinterklaas, het schoolreisje en een extraatje voor kinderen bij bepaalde evenementen.
Indien u problemen heeft met het betalen van het bedrag, kan er in overleg een betalingsregeling worden afgesproken, maar de bijdrage is en blijft vrijwillig en kan niet leiden tot uitsluitsel van uw zoon en/of dochter voor een activiteit. Als u de vrijwillige ouderbijdrage niet kunt betalen hoeft u zich ook niet verplicht te melden op school.
De betaling van de ouderbijdrage zal via Wiscollect verlopen. Aan het begin van het schooljaar ontvangt u het jaarverslag van de ouderraad en de begroting voor het komende schooljaar.
De ouderbijdrage heet vrijwillig, omdat het onderwijs aan leerplichtige kinderen gratis is. Wanneer wij echter de kinderen activiteiten aanbieden, die buiten het wettelijke onderwijspakket vallen, kunnen wij een beroep doen op ouders voor een financiële ondersteuning. Het beleid rondom de ouderbijdrage, de hoogte van het bedrag wordt jaarlijks besproken met de medezeggenschapsraad.

Overige ouderactiviteiten
Ouders die geen lid zijn van de ouderraad, maar wel willen assisteren bij bijvoorbeeld spellendag en dergelijke kunnen zich aan het begin van het jaar voor allerlei activiteiten opgeven. Het is ook mogelijk om tegen die tijd per activiteit aan te melden. Het betreft niet alleen activiteiten buiten de school, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de kinderboerderij, maar ook activiteiten binnen de school zoals lezen met de kinderen. Ook kan er contact opgenomen worden met de klassenouder van iedere groep.